FAQ – UKK – Usein kysytyt kysymykset

  1. Haittaako, jos joku ryhmästä ei pääsekään/tulee yksi pelaaja lisää (eli ryhmän koko muuttuu jostain syystä)?

Ei haittaa. Lopullinen hinta määräytyy toteutuneen ryhmänkoon mukaan.

  2. Kauanko yhden pelin pelaamiseen kannattaa kokonaisuudessaan varata aikaa? Kauanko menee ennen ja jälkeen pelin aikaa? (yleensä ne, jotka järjestävät kyydin)

Ennen peliä n. 10-15 minuuttia ja pelin jälkeen n. 10 minuuttia. Eli yhteensä 1h 25min. On suositeltavaa tulla paikalle 5-10 minuuttia ennen varattua aikaa.

  3. Onko järkeä pelata peliä uudestaan, jos on jo kerran käynyt kyseisessä huoneessa?

Riippuen siitä, mihin edellinen peli jäi. Jos jäi pahastikin kesken, niin voi tulla yrittämään uudelleen ja selvittää miten se loppuu. Mutta muuten peli on sama.

  4. Voivatko lapset pelata aikuisten kanssa? Kumpi huone sopii paremmin lapsille?

Huoneilla ei ole ikärajoituksia, mutta pulmien vaikeuden takia huoneiden ikäsuositus on 12 vuotta, mutta peliä ovat pelanneet, ja myös pärjänneet, tätä nuoremmatkin. Kun pelaajina on alaikäisiä, tulee jonkun aikuisen tutustua ja allekirjoittaa huoneen säännöt ennen peliä. Jos ei pääse paikalle, niin säännöt voit ladata verkkosivuiltamme. Lataa pdf. Merirosvojen kosto -peli on ollut nuorempien pelaajien suosiossa.

  5. Voiko lapselle järjestää syntymäpäivät huoneessa? Voivatko lapset pelata keskenään?

12 vuotta täyttäneet lapset voivat pelata keskenään, mutta jonkun aikuisen on allekirjoitettava suostumuslomake. Lataa pdf

  6. Voiko huoneessa tulla ahtaanpaikankammo? Kuinka nopeasti pääsee ulos, jos tulee tarve päästä pois?

Huoneet ovat perusmakuuhuoneen kokoiset, eli on epätodennäköistä, että siellä iskee ahtaanpaikankammo. Jos kuitenkin joku hätä tulee, niin huoneesta pääsee samantien pois, pyytämällä tätä pelin vetäjältä radiopuhelimella.

  7. Haittaako, jos on juonut päivällä lasin viiniä/muutaman oluen ennen peliä?

Ei haittaa. Pääasia on se, että on siinä kunnossa että ei aiheuta haittaa itselleen tai pelin rekvisiitalle. Pelin ohjaaja arvioi pelaajan kunnon ja hänellä on oikeus poistaa pelistä huonossa kunnossa oleva pelaaja. Asiakas on myös velvollinen korvaamaan hänen rikkoman rekvisiitan korjauskustannukset. Pelialueelle ei saa viedä juomia.

  8. Onko varaus sitova? Kuinka aikaisin varaus pitää perua?

Pelivaraus pitää perua viimeistään 24h ennen, saunavaraus viimeistään viikkoa ennen.

  9. Millaiset vaatteet olisi hyvä laittaa?

Tavalliset, riittävän rennot vaatteet. Korkokenkiä ei suositella. Agentti 59 -huoneessa on varauduttava siihen, että vaatteet saattavat pölyyntyä.

  10. Meitä on tulossa iso porukka. Onnistuuko peli isommillekin ryhmille?

Yhteen peliin mahtuu 7-8 henkilöä. Tätä suuremman porukan on syytä jakautua useampaan ryhmään. 15 henkilöä voivat pelata molempia huoneita yhtä aikaan. Tällöin 8 pelaa Agenttia, ja 7 pelaa Merirosvojen kostoa. Jos teitä on tätä enemmän, niin varatakaa lisää pelivuoroja. Varauskalenterissa on mahdollista varata huoneet erikseen tai yhdessä, valitsemalla “Molemmat huoneet”. Suurille porukoille tarjoamme myös samassa rakennuksessa olevat kokous- ja saunatilat, joista voi lukea lisää täältä: Polttarit ja synttärit sekä Yrityksen TYKY- ja virkistyspäivät.